Tävlingens syfte är att bevara och stärka intresset för svenska offentliga parker. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
tävling

Lidköpings stadsträdgård bland nominerade till Park inspira

1:45 min

Lidköpings stadsträdgård och Götene kyrkogård är två av nio parker i landet som nominerats till priset Park inspira.

Park inspira är en tävling som arrangeras av Elmia park i syfte att bevara och stärka intresset för svenska offentliga parker. Lidköpings stadsträdgård anmäldes till tävlingen av trädgårdsmästare John Ulinder. Han tyckte att parken skulle få chansen att vara med och vinna.

– Vi fastnade för rubriken på tävlingen, "Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park?", och det gör ju jag, så med några få dagar kvar an anmälningstiden så anmälde jag oss till tävlingen.

Lidköpings stadsträdgård beskrivs i nomineringen som en oas i staden.

– Parken är en självklar mötesplats i Lidköping. Vi har en traditionell fin park med många blommande blommor och hög skötselnivå.

Lidköpings stadträdgård är nominerad i kategorin Offentlig Park/etablerade parker. Övriga nominerade i kategorin är Ronneby Brunnspark, Trädgårdsföreningen i Göteborg och Örnparken i Örnsköldsvik.

Hur känns det att vara nominerade?

– Det är fantastiskt inspirerande och ett erkännande för alla i Lidköping. Ett kvitto för oss som jobbar på att vi gör rätt.

Vinnaren koras den 26 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista