Tusentals kajor ställer till det för Falköpings handlare. Foto: Hasse Holmberg / Scanpix
falköping

Handlare kräver agerande mot kajorna i Falköping

2:09 min

Falköping har stora problem med kajor som smutsar ner i centrum. Kjell Bertilsson har flera gånger försökt få kommunen att göra någonting åt problemet, utan resultat.

Kjell Bertilsson är en av flera handlare i Falköping som fått nog. Kajorna stör handlarnas verksamhet och förstör egendom och varor.

-- Det handlar ju inte om en eller två - det är tusentals kajor som kommer farande. De blir kvar på hustaken och det blir en sanitär olägenhet.

Kjell Bertilsson har flera gånger varit i kontakt med kommunen för att få hjälp med kajorna, men inget händer. Kommunen menar att det är upp till handlarna själva att lösa problemet.

– Vi kan inte skjuta eftersom folk som bor i stan inte tål att man skjuter och vi får ingen annan hjälp heller. Vi tycker att det är kommunens sak att hjälpa handlarna i Falköping, inte tvärt om.

Vad tror du kommer hända nu?

– Jag önskar att de satte upp ett stort nät och fångade fåglarna i. Så kan de som gillar fåglar komma och hämta dem och ha dem hemma i en bur, säger Kjell Bertilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista