1 av 2
Jarl Harrysson Foto: Viktoria Svedlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 2
Gymnasium Skövde Västerhöjd. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Gymnasium Skövde Västerhöjd

Han ska sätta stopp för ny fylleskandal vid skolstarten

"Fyllan är en tradition som kommer att avbrytas nu"
1:28 min

Fylla, avstängningar och rättegångar. Förra årets skandalösa skolstart på Gymnasium Skövde Västerhöjd gick få förbi. Men det ska aldrig hända igen, i alla fall inte om eleven Jarl Harrysson får bestämma.

Det traditionsenliga skolstartfestandet på Västerhöjdsgymnasiet blev värre än någonsin förra året. Åtta ungdomar åtalades misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten men friades i rätteågng mot brott.

Jarl Harrysson tyckte den traditionen skulle få ett slut och tog initiativet till att lägga fram ett nytt förslag.

– Det är inte acceptabelt att folk kommer berusade till skolan. Det är en konstig tradition som kommer att avbrytas nu.

Lekar i arenan och fest på krogen
Jarl Harrysons plan är istället att eleverna ska i sina klassrum på förmiddagen och klä sig i sina respektive programfärger. Därefter blir det lekar och tävlingar i arenan i Skövde. Senare under kvällen blir det fest på en av skövdes krogar - istället för skolkorridoren.

– Jag hoppas att folk inte är så enkelspåriga att de vill köra på den gamla traditionen. Nu har vi gjort allt i vår makt och hoppas att folk anpassar sig efter det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".