Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio

Efter dagens förhör: 36-åringen fortsätter att neka till mordmisstankarna

Den 36-årige man som är misstänkt för mordet på den 23-åriga kvinnan från Trollhättan fortsätter att neka till anklagelserna. Det framkom i dag när han suttit i ett första förhör.

Mannen kom till Sverige i gårkväll efter att ha varit i Polen den senaste tiden, där han självmant uppsökte polis.

Nu sitter han på häktet i Uddevalla och i dag hölls de första förhören med honom.

– Hans inställning är som den har varit hela tiden. Han förnekar brott, säger hans tillförordnade advokat Michael Hansson.

Men 36-åringen fortsätter att neka till mordmisstankarna som är klassade "på sannolika skäl" vilket är den högre misstänksgraden. Förhören är nu klara för dagen.

Vad har framkommit på dagens förhör?

– Vad som har framkommit i sak vill jag inte gå in på eftersom det är förundersökningssekretess. Men det jag kan säga är att han är väldigt mån om att berätta vad han vet och vad han kan tänkas veta om detta.

Vad säger du om polisens bevisning?

– Det vill jag heller inte yttra mig om. Men det är som tidigare har sagts att det finns små frågetecken som behöver rätas ut och jag hoppas dagens förhör gör det.

Tycker du frågetecken har rätats ut?

– Det är svårt att säga något om. Det handlar oftast om uppgifter som måste kontrolleras, men det finns förklaring på de frågetecken som polisen har haft, ja, säger Michael Hansson.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista