Fredagsfrukost i studion med Inger Nordström. Foto: Camilla Karlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
P4 Morgon

Inger Nordström är sommarens sista frukostgäst

17 min

Varje fredag under hela sommaren har P4 morgons reporter Caroline Karlsson bjudit hem sig till en känd skaraborgare för att äta frukost. Men idag var det sista fredagsfrukosten och då bestämde vi oss för att bjuda hit en gäst till våran frukost. Inger Nordström, VD för Rörstrands museum blev sommarens sista frukostgäst.

Inger Nordström är idag VD för Rörstrands Museum i Lidköping. Men hela livet har musiken varit en stor del av hennes liv.

- Det är tack vare min mamma som jag fortsatte med musiken, säger Inger.

Intressant bakgrund

Inger Nordström började sin musikkarriär som dragspelare. Sen blev hon countrysångare. 1990-vann hon Country-SM med hennes eget band Inger Nordström n´her Rhinestone Band. Bandet var verksamma i 18 år. De turnerade runt i USA och Europa och flera gånger låg de 1:a på Indieradiolistan. Hon har också varit med i Melodifestivalen två gånger. I P4 Skaraborg är hon en välkänd röst efter att ha gjort programmet Country Corner i P4 Skaraborg i elva år. Parallellt med musiken har hon alltid haft ett heltidsjobb, bland annat som verksamhetschef för Riksteatern Väst.

- Jag har alltid haft ett riktigt jobb på sidan om. Jag fick erbjudande från Bert Karlsson att vara med i Marianne Records och jag blev också erbjuden att bli sångare i Wisex, men det ville jag inte. Idag är jag glad att jag tackade nej till erbjudandena, säger Inger Nordström..

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista