En motorcykel och en bil krockade på fredagseftermiddagen här vid utfarten från Wennerbergsvägen. Foto: Calle Sundblad / P4 Skaraborg
Lidköping

Räddningstjänsten vill att olycksdrabbad korsning byggs om

0:57 min

Efter flera svåra trafikolyckor vid utfarten från Wennerbergsvägen till riksväg 44 i lidköping, vill räddningstjänten nu att vägen byggs om. Senast igår inträffade en allvarlig trafikolycka i korsningen och en man i 50-års åldern vårdas nu på sjukhus med svåra skador.

Det var vid 14-tiden igår eftermiddag som MC-föraren krockade med en bil i korsningen Wennerbergsvägen / Riksväg 44. De två personer som färdades i bilen som var inblandad i olyckan, klarade sig med lindriga skador.

Med fredagens svåra olycka var inte den första i korsningen och nu har det gått så långt att räddningstjänsten vill se en ombyggnation.

– Det blir stressituationer där. Folk kör ut även om det inte är hundra procent klart, då blir det svåra olyckor, ibland med dödsfall som följd, säger Ove Karlsson vid räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Räddningstjänsten har tidigare påpekat den farliga korsningen, men än har inget åtgärd skett.

– Vi har ställt frågan till Trafikverket för att vi tycker att det är en riktigt farlig korsning. Det finns många fler, men detta är en av de där det varit många dödsolyckor. Vi får se vad som händer, jag kommer att ta ny kontakt med dem efter det här som hänt nu, säger Ove Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista