Stephanie Quinth framförde låten Moving on. Foto: Marie Schnell/P4 Skaraborg Sveriges Radio
P4 Morgon

Skaraborgs sångfågel Stephanie Quinth laddar inför finalen i Svensktoppen nästa

4:30 min

I morse ringde vi upp Stephanie Quinth för att ta tempen inför finalen i Svensktoppen nästa som går av stapeln nu på söndag. Finalen äger rum på Liseberg där åtta tävlande uppträder inför publik och i P4:s direktsändning med start kl 14:00.

Svensktoppen nästa 2013 avgörs dels av publikens röster via SMS ochdels av den jury som är på plats och röstar under direktsändningen i P4 från Liseberg. För Stephanie skulle en vinst betyda väldigt mycket för hennes framtida musikkarriär och hennes dröm om att kunna leva på musiken.

Hur mår din röst?

– Den är lite hes, men jag har nog bara morgonröst.

Så vi behöver inte vara oroliga för att du är krasslig?

– Jag brukar bli sjuk innan jag ska sjunga så vi får se hur det blir denna gången. Men jag ska försöka dricka mycket te och inte prata för mycket.

Vad har du för tankar om tävlingen i nuläget?

– Det ska bli väldigt kul, man får inte den här chansen så många gånger. Jag ska ha kul och ge allt.

hur har tiden varit efter du vann Skaraborgsfinalen?

– Jag har varit i Amerika hela sommaren så jag kan inte säga att folk har kommit fram till mig och sagt någonting. Sen jag kom hem så har det varit lite stressigt, jag har tränat dans, tränat på låten och åkte till Stockholm för att spela in en video samtidigt som jag går i skolan.

Tror du att det blir en tuff kamp för er som är i finalen?

– Ja det tror jag verkligen, alla är riktigt bra.

----------------------------------------------------------------------------------------

Så här röstar du på Stephanie Quinth:

Skicka ett sms till 72250, skriv stn + låt2

Så här ska röstnings-sms se ut: stn låt2

Observera att det inte ska vara något mellanslag mellan ordet låt och låtens nummer. Om du skriver på annat sätt riskerar rösten att gå förlorad.

Du kan endast rösta via SMS. Du kan rösta max 10 gånger/telefonnummer under röstningsperioden och du kan rösta på olika bidrag så länge det sammanlagda antalet röster inte är fler än 10 från samma telefonnummer. Varje röst kostar 3 kronor plus eventuella trafikavgifter.

----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista