Kati Mäki, från Skövde, är körtjej i husbandet Hej Kalle i Moraeus med mera i SVT 1 på söndag. Foto: Torbjörn Borg / P4 Skaraborg Sveriges Radio
P4 Morgon

Skövdebon Kati Mäki backar upp Kalle Moreus i SVT

6:33 min

Programledaren och musikern Kalle Moraeus är tillbaka på hemmaplan i Orsa för en ny säsong av Moreus med mera. För tredje gången backas han och de gästande artisterna upp av sångerskan Kati Mäki från Skövde. 

Till det första programmet, som sänds på söndag kl 20 i SVT 1, har Kalle Moraeus bjudit in Sven-Bertil Taube, Lisa Nilsson, Jasmine Kara och Oskar Linnros till musik, sång och samtal vid Orsasjöns strand. 

– Det ska bli spännande att se hur det blev. Vi spelar in ett program per dag när vi är där, men det finns flera kamerateam och de filmar flera hundra timmars material varje dag, så det är svårt att veta vad de valt ut, säger Kati Mäki, som alltsedan programmet började sändas har körat i husbandet Hej Kalle. 

Inspelningarna börjar på morgonen och håller på till sen kväll. Tempot är högt och så många möten med artisterna blir det inte utanför scenen, berättar Kati Mäki. 

– Det är väl främst i sminket som man hinner prata lite. 

Danny imponerade
Men Kalle Moreus själv har hon hunnit lära känna en del under åren som de jobbat tillsammans.

– Är han lika trevlig i verkligheten som han i programmet?

– Ha ha, Kalle är precis som han är på tv. Han är såndär hela tiden, väldigt mysig.

 I bandet Hej Kalle ingår också Katis man, Anders Lundqvist, som spelar keybord och dragspel. Båda har varit med sedan starten.

 --  Vilket artistmöte har imponerat mest så här långt? 

-- Jag tycker att det är roligt när artister kommer in och har gjort om sina låtar. Danny Saucedo gjorde om sin In the Club ganska mycket och körde lite Balkaninspirerat gung när han var med. Det var jättekul och rätt modigt av honom. Han bara kastade sig in i det och det blev jättebra.

 – Vad sticker ut i år? 

– Oj, det är ju över 30 artister och band som medverkar, men i första programmet sticker Jasmine Kara ut. Hon är väldigt frän, cool och sjunger jättebra. Håll koll på henne!  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista