Carina Ohlsson - snart ordförande för Socialdemokraternas kvinnoförbund? Foto: Privat
POLITIK

Carina Ohlsson väntas bli vald till ordförande för S-kvinnorna

1:27 min

Riksdagsledamoten Carina Ohlsson från Lidköping kommer med största sannolikhet att väljas till ny ordförande för Socialdemokraternas kvinnoförbund i helgen. S-kvinnorna håller förbundsmöte, och både valberedningen och lokala representanter har henne som ett självklart val till ny ordförande.

– Känns både utmanande och hedrande. Eftersom det är ett år kvar till valet måste man ta i tu med arbetet på direkten och det kommer jag göra också, säger Carina Ohlsson.

Carina Ohlsson har länge varit vice ordförande för S-kvinnorna och hon har redan planer för framtiden om blir vald till ny ordförande under förbundsmötet i helgen. Det mesta tyder på det, valberedningen var i början av juli enig om att det är hon som bör ta över posten som ordförande efter Lena Sommestad.

Klyftorna ökar

Carina Ohlsson har länge arbetat för kvinnors rättigheter och ett jämställt samhälle bland annat genom hennes engagemang i Sveriges kvinnojourer. Det är också det som kommer genomsyra hennes arbete som ordförande.

– Vi ser ju att klyftorna ökar både mellan män och kvinnor och mellan de som har allra mest och de som har det dåligt och där finns oftast kvinnor, säger hon.

– Det tycker jag har brustit när man har bra visioner men det gäller också att tidsätta det. Det ska vi bli bättre på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista