Filip Lindmark, Saiks målskytt i förlusten mot Trollhättan. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Fotboll

Förlust för Skövde AIK

Filip Lindmark: "Det ville sig inte"
1:27 min

Skövde AIK förlorade i div 1 södra mot gästande FC Trollhättan med uddamålet 1-2 efter 0-1 underläge i paus. Trollhättan vann rättvist men hemmalaget tryckte på rejält i slutet för en kvittering.

Trollhättan tog ledningen ganska tidigt i matchen nämligen i den 14:e minuten då Josef Daoud fick fritt fram och kunde skjuta in 0-1 förbi Mirza Kalijundzic. Trollhättan fortsatte att trycka på och hade också bud på fler mål bl a en nick i stolpen av målskytten Josef Daoud. Men resultatet 0-1 stod sig halvleken ut. Spelmässigt var det ingen bra halvlek av Skövde AIK.

I den andra halvleken så började hemmalaget på ett bättre sätt . Mer fart och mer rakt på mål. Det visade Jerry Westerberg med ett fint skott strax utanför i 46:e minuten. Sedan böljade det fram och tillbaks med fler vassa chanser från Trollhättans sida. Bl a ett jätteläge för Besart Zeqiri som Mirza i skövdemålet reflexräddade.

I den 75:e kom så 0-2 då inhopparen Kristian Enrigu Alexandersson kunde göra mål direkt efter inhoppet. Och matchen kändes i hamn för gästerna men SAIK gav sig inte. Sebastian Olsson skott i stolpen och sedan en snygg reducering till 1-2 genom hemvändande Filp Lindmark som klappade till utan chans för målvakten. Sedan följde en kanonad mot Trollhättans mål men kvitteringen kom aldrig och Trollhättan fick revansch för nederlaget på hemmaplan.

Skövde AIK-FC Trollhättan 1-2((0-1))

Skövde: Filip Lindmark. FC Trollhättan: Josef Daoud, Kristian Enriqu Alexandersson.

Publik: 262.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".