Sociala Skaraborg

Jens Stenman om sitt bokprojekt och längtan efter Skaraborg

11 min

För två år sen lämnade Jens den lilla byn Undenäs i Karlsborgs kommun för att följa kärleken till Vimmerby. Jens berättar om saknaden efter Vättern, Unden och de andra vattnen i de djupa Tivedsskogarna, han berättar även om ett spännande bokprojekt.

Är det någon skillnad på att bo i Undenäs och Vimmerby?

– Ja, här finns det äldreboenden och skolor överallt, det var glest om sånt på de små orter runt i kring där jag kommer ifrån. Det är svårt att flytta till ett nytt ställe utan att känna någon, samtidigt fick jag en ny familj när jag flyttade hit och lärde känna deras vänner. Men det är klart jag har väldigt få egna bekanta än så länge. Jag har två hem nu och återkommer gärna till Skaraborg när jag har tillfälle.

Är du en landsbyggdskille?

- Ja storstäder är roliga att besöka men jag skulle aldrig kunna bo i en storstad. Samtidigt kan det vara svårt att bo vid sidan av ibland. Allt man behöver finns ju inte nära men viktigast är att bo där man trivs.

Jens tycker om att skriva och har deltagit i Bok SM där han kom på 14 plats av 584. I och med tävlingen och via sociala medier fick han kontakt med andra med samma skrivarintresse och en ny idé om att ge ut en novellsamling tillsammans föddes.

– Ju fler namn i samma bok som delar med sig till fler läsare vardera, ju fler läsare får vi. Idén blev väldigt populär så nu har vi precis fått iväg vår tredje novellsamling där vi är 51 stycken som medverkar.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista