Appen Dare to Roll släpptes häromdagen och finns tillgänglig för Androidtelefoner och -plattor. Foto: Marthina Stäpel / P4 Skaraborg Sveriges Radio.
P4 Morgon

Skaraborgare skapade strategispel som sprids över världen

8:03 min

I flera år har William Teodorsson från Lidköping och Anders Karlsson från Götene jobbat med sitt spel Dare to Roll: Let´s Play.
Häromdagen släpptes appen och nedladdningarna har börjat, bland annat i Tyskland.

Dare to Roll är ett enklare strategispel där man ska nå toppen på tre kolumner genom att slå tärningar. 

– Namnet är inspirerat av att man ska våga fortsätta rulla. När man har börjat på kolumnerna så måste man fortsätta och den som inte vågar spela lite högt, kommer inte att nå toppen, berättar Anders Karlsson.

Ingen av killarna hade tidigare utvecklat ett spel. De funderade rätt länge innan de bestämde sig för att satsa. Nästan två år senare är de nu i mål:

– I förra veckan tog vi beslutet att släppa. Det känns fantastiskt! tycker Anders.

– Det känns som en grej som man ska göra i livet: utveckla ett spel och släppa det på världsmarknaden, få göra en grej som hela världen kan ta del av, säger William Teodorsson.

Olika världsdelar
När spelet utvecklades satt William på en oljeplattform utanför Norges kust. Anders var utbytesstudent i Peru, programmerarna fanns i Pakistan.

– Det var Skype, mail och många sena nätter som gällde. Vi lärde oss tidigt att vara disciplinerade och extremt tydliga i vår kommunikation, berättar William.

Spelet är endast släppt för Androidtelefoner.
Pengarna som de får in kommer oavkortat att gå till förbättringar av det:  

– Vi får hela tiden in olika synpunkter och förslag och vårt huvudmål just nu är att göra appen bättre, säger Anders Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista