Vanessa, Eric och Tilde hörs i septembers juniorpanel. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg /Sveriges Radio
P4 Morgon

Juniorpanelen tänker till om skolstarten och framtiden

5:00 min

Dags för höstens första juniorpanel. Nytt för säsongen är att panelen är en månadspanel. I septembers panel hörs Vanessa Örn, Eric Zabel och Tilde Ericsson.

Vanessa, Eric och Tilde är överens om att det bästa med att börja skolan igen efter sommarlovet är att träffa alla kompisar igen. Det är dock inte riktigt lika populärt att träffa lärarna igen.

På frågan vad de ser mest fram emot att lära sig under året svarar alla att nya språk lockar mest, för Eric tyska, Tilde kommer läsa franska och Vanessa pluggar spanska.

I framtiden går drömmarna lite isär. Eric tycker det verkar spännande att jobba på en båt medan Tilde vill bli polis och Vanessa vill designa elektronikprylar på datorn.

För att kommande läsår ska bli lyckat tipsar panelen om att lyssna på sina lärare, försöka höja sina betyg och att gå och lägga sig i tid på kvällarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista