1 av 5
Här är situationen som lett till en polisanmälan. Foto: Falköpings kommun
2 av 5
Det här är blåmärket som Hanna Wigh hänvisar till i sin anmälan. Foto: privat
3 av 5
Här möts de i fullmäktigesalen. Foto: Falköpings kommun
4 av 5
Enligt Hanna Wigh (SD) nyper Ingvor Bergman (S) henne i den här situationen. Foto: Falköpings kommun
5 av 5
Hanna Wigh (SD) och Ingvor Bergman (S). Foto: Falköpings kommun
Falköping

Wigh (SD) polisanmäler politiker efter nyp i armen

Ibland hettar det till när politiker debatterar, men i Falköping har det enligt sverigedemokraten Hanna Wigh gått till handgripligheter; hon polisanmäler nu en socialdemokrat som ska ha nypt henne i armen när de passerade varandra vid talarstolen i måndags, skriver Aftonbladet.

Hanna Wigh säger till P4 Skaraborg att hon är öm och anser att det är tillräckligt allvarligt för att genom en polisanmälan markera att hon inte ska bli utsatt för sådana saker i hennes förtroendeuppdrag.

Men kommunalrådet Ulf Ericsson som fanns med under det politiska mötet uppfattade händelsen som att de två kvinnorna passerade varandra i en trång gång och att socialdemokraten tog tag i Hanna Wighs arm och sa: "här går vi till höger".

P4 Skaraborg har sökt socialdemokraten för en kommentar men utan framgång.

Radio Falköping som bevakar fullmäktigemötena filmade händelsen. Filmen finns på kommunens hemsida och ungefär 15 minuter in i den sker mötet som lett till en polisanmälan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista