Skaraborgs viskung Simon Swahnström. Foto: Emilie Lindholm / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Replokalen

Vissångaren Simon Swahnström i Replokalen

Replokalen: Simon Swahnström
34 min

Idag har vi besök av Simon Swahnström som är en 23 år gammal vissångare. Han har vuxit upp på slätterna kring Vänerns östra sida och gjorde scendebut redan som 10-åring i rollen som Emil i Lönneberga på Skövde Stadsteater.

Det dröjde inte länge innan den annars så blyge lille killen från Mariestad hade fått mersmak och så var hjulet i rullning. Det blev olika teaterprojekt runt om i länet fram till gymnasiet där han gick estetiskt program med teater och allt vad det innebar.

Efter studentexamen gick han Skara Skolscen där han fick en gedigen grund i teaterhantverk. Efter avslutade studier improviserade Simon och hans radarpartner sedan flera år; Victor Morell, fram en föreställning som var så konstig att den fick möjlighet till ett litet gästspel på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm. Victor tog sig in på teaterhögskolan och Simon fick hitta nya partners, jobbade i frigrupp ett år och extraknäckte som brevbärare innan han fick nys om Nordiska Visskolan där han slutade i våras.

Simon skriver textbaserad musik på svenska om både vardagliga och icke så vardagliga händelser och betraktelser. Han skriver om sånt som berör honom, antingen om det är roligt eller gör honom förbannad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".