Skövde HF:s tränare Magnus Frisk är glad över den nya cupen. Foto: Stig-Åke Jönsson /Scanpix
P4 Morgon

Ny handbollscup i Skövde till minne av Annliz Frisk

Magnus Frisk: "Det är jätteskoj"
5:02 min

Från både Sverige och Norge kommer elitlagen för att kämpa om förstaplatsen i den nya handbollscupen som avgörs i Skövde i helgen. En damcup till minne av handbollsprofilen Annliz Frisk som gick bort förra året.

– Det är inte ofta vi arrangerar en tävling så här på hemmaplan så det är lärorikt och kul, säger Magnus Frisk när han besöker studion i P4 Morgon.

Listan på elitlagen är lång med två länder representerade: Sverige och Norge. Cupen bär dessutom Magnus mammas namn, Annliz, som var en stor handbollsprofil i hela Sverige för sitt engegemang. Inte minst på hemmaplan i Skövde.

– Det är jätteskoj. Mamma lever vidare på något sätt mer klart i klubben. Det är lätt att när man inte finns längre på den här sidan att man glöms bort, men det här är ett sätt att få henne att leva vidare i Skövde HF och idrottsskövde, avslutar Frisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".