1 av 2
Missing People samlas för att söka i närheten av Ulla Tidéns bostad. Foto: Linnéa Frimodig P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 2
Ulla Tidén har varit spårlöst försvunnen i tre år. Foto: Marie Schnell-Forkman/SR Skaraborg
FALKÖPING

Fynd har hittats i sökningarna efter Ulla Tidén.

Dottern:"Man både hoppas och inte hoppas att mamma hittas"
2:54 min

Vissa fynd har gjorts under söndagens sökningar efter försvunna Ulla Tidén i Tiarp utanför Falköping.
Vad fynden består av eller om de kan knytas till Ulla Tidén är för tidigt att säga, enligt Morgan Nordlander från Missing people . Polisen ska nu kontrollera fynden.
Totalt deltog 130 personer i sökningarna.

Missing People har under de år som Ulla Tidén varit försvunnen haft en tät kontakt med polisen i Falköping.

Nya tips som under våren kommit in till polisen om fallet gör att Missing People beslutat sig för att på nytt söka efter Ulla Tidén tillsammans med hennes anhöriga.
Under söndagen samlades ett 100-tal människor vid gården där hon bodde.

– Det är prio ett att söka av området kring fastigheten, vi ska även punktmarkera ytterområden där hon gillade att gå promenader.
Vattennivån i träskmarkerna är nu låg , då finns det möjligheter att lättare göra fynd, säger Morgan Nordlander från Missing People.

Helena Moberg är en av alla de frivilliga som idag tagit sig till Tiarp.

– Jag gick skallgång efter Ulla för tre år sedan. Jag känner mig personligt engagerad i det här. Just nu känner jag mig nervös och det fladdar i magen.

Morgan Nordlander instruerar de olika grupperna om hur de ska göra när de är ute och söker i skog och mark. Det är viktigt att gå sakta och gå nära varandra. Alla grupper har varsin ledare som styr skallgångskedjan.

– Jag vill vara med och hjälpa till att kanske få en lösning på det här, det är något man funderat på sen hon försvann, säger Kirsi Olsson från Öja som är en av alla frivilliga.

Trots att det nu har gått tre år sedan hon försvann och trots att man tidigare sökt i området så har man ändå gott hopp om att skallgången ska ge något. Missing People har de senaste åren utvecklat sina sökmetoder och samlat på sig mer erfarenheter.

– Det är förvåningsvärt att det dröjt så länge men samtidigt förstår man att de anhöriga vill ha ett svar på vad som kan ha hänt, säger en av deltagarna i sökningarna.

Ulla Tidéns försvinnande är ett mysterium och det finns inga som helst spår efter henne.
Dagen då hon försvann gick hon hem tidigare från jobbet, eftersom hon kände sig krasslig. Hon bäddade ner sig i sin säng. Några timmar senare var hon försvunnen.

"Skönt att folk bryr sig"
För de anhöriga betyder det mycket att man återigen är ute och letar efter Ulla.

– Man både hoppas och inte hoppas att mamma hittas ,om hon hittas så lever hon ju inte, men man vill ha ett svar, säger dottern Anna Tidén.

– Det är fantastiskt att folk fortfarande bryr sig även om det gått lång tid, säger sonen Jan Tidén.

Tre år har gått, hur tänker ni idag kring försvinnandet ?

– Det är svårt att gå vidare när man inte vet om mamma lever eller inte. Det blir som ett tomrum, förklarar Anna.

Sonen Jan hoppas innerst inne att hon är i livet men förstår att många kan tycka det är konstigt att man har de tankarna.

– Så länge man inte vet något annat så är det ju så. Hoppet är det sista man överger. För egen del har jag inte så svårt för att vi inte har fått ett svar på vad som kan ha hänt. Hon är alltid med i tankarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".