Handboll

Skövde HF sexa i första upplagan av Annliz Cup

4:21 min

Skövde HF slutade sexa i den egna träningsturneringen Annliz cup som avgjordes i Arena Skövde i helgen. Lugi vann efter att ha slagit Höör H65 i den helskånska finalen med 21-20.

I en träningsturnering är det inte resultatet som är det viktigaste. Istället handlar det om att få laget mer samspelt, testa spelare och att testa nya speluppställningar.

- Jag vinner ju gärna alla matcher så det svider att förlora, medgav Skövde HF:s tränare Magnus Frisk. Annars är jag mest nöjd med att vi får spela matcher och testa det vi tränar på. Vi kan testa olika konstellationer och hinner med ganska mycket på fyra matcher under tre dagar.

Anna-Maria Johansson var tillbaka i Skövdes lag efter sin mammaledighet. Hon tyckte att det märktes att det ännu är ganska tidigt på handbollsåret:

- Det syns på båda lagen att det är försäsong. Vi provar mycket, bland annat flera olika försvarsspel.

I matchen om femte platsen förlorade Skövde mot elitseriekollegan Spårvägen med knappa 26-27 (13-15). Maja Eriksson öste in flera mål, men trots det blev det förlust.

- Jag tycker att vi spelar juniorhandboll i första, men vi styr upp det bättre i andra halvlek.

Annliz Cup 2013
Final: Lugi HF - Höörs HK H65 21-20
Bronsmatch: VästeråsIrsta - Levanger HK 28-17
Match om 5:e plats: Skövde HF - Spårvägens HF 26-27
Match om 7:e plats: Fredrikstad BK - Önnereds HK 17-19

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista