1 av 3
Magnus Ålrud, Missing people. Foto: Marthina Stäpel / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 3
Dottern Anna Tidén och hennes bror deltog i sökningarna efter deras försvunna mamma. Foto: Linnéa Frimodig / P4 Skaraborg Sveriges Radio
3 av 3
Missing People samlas för att söka i närheten av Ulla Tidéns bostad. Foto: Linnéa Frimodig P4 Skaraborg Sveriges Radio
falköping

Frivilliga hittade benrester i sökningarna efter Ulla Tidén

1:29 min

Fynd har gjorts i sökningarna efter försvunna Ulla Tidén i Tiarp utanför Falköping. Frivilliga från organisationen Missing People hittade under gårdagen flera benrester i närheten av hennes bostad. Polisen ska nu undersöka om fynden kan kopplas till hennes försvinnande i september för tre år sedan.

Ett 150-tal personer deltog när Missing People igår sökte efter försvunna Ulla Tidén i Tiarp utanför Falköping.

 Svår tid för anhöriga
Ett 30-tal av de som letade är anhöriga till kvinnan, som försvann spårlöst i mitten av september för tre år sedan. Och för dottern Anna Tidén har det varit en svår tid eftersom de inte fått svar på vad som egentligen hänt.

– Det blir som ett tomrum vi vet ju inte alls om mamma lever inte. Det är svårt att förhålla sig till det. Om någon dött kan man ju gå vidare på ett annat sätt.

200 meter från hemmet
Sammanlagt söktes fem olika områden igenom, valda utifrån hennes hem och den plats en liten bit från hennes hem dit mobiltelefonen spårats. 200 meter från hemmet hittades igår benrester.

– Det här området har tidigare varit sankt på grund om tidigare års regnande, nu har torkan gjort att vi kunnat leta mer noggrant, säger Magnus Ålrud från Missing People.

Två sjuksköterskor har oberoende av varandra konstaterat att det inte kan uteslutas att de är från en människa.

Lämnas vidare
Nu har fynden lämnats vidare för professionell bedömning och polisen har spärrat av fyndplatsen. Polisen ska nu undersöka om fynden kan kopplas till hennes försvinnande i september för tre år sedan.

– Men vi vet inte hur lång tid det tar att få svar på proverna, säger Magnus Ålrud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista