Schackspelaren av journalisterna Andreas Utterström och Anna Wetterqvist. Den osynlige mannen från Salem, skriven av Kriminolog Christoffer Carlsson. Foto: Norstedts och Piratbolaget.
Bokrecensioner

Spännande nyheter i bokhyllan

" Schackspelaren"
1:39 min

September är här. Det är dags att damma av filtarna, tända levande ljus och krypa upp i favoritfotöljen tillsammans med en spännande bok. Annika Andersson recenserar höstnyheter.

 är skriven av journalisterna Andreas Utterström och Anna Wetterqvist och historien tar dig med till de 17 dramatiska dygn då Sibas VD Fabian Bengtsson kidnappades och låg instängd i en ljudisolerad låda. Här får vi läsa om hur Fabian spelade Trivial Pursuit med en av gärningsmännen och hur ett schackspel blev en viktig nyckel för förhörsledaren. Även om man känner till slutet så blir historien spännande och känns som en sann deckare enligt recensent Annika Andersson.

 är en ruskig historia kring ungdomars hårda liv i en Stockholmsförort och om den trasige polismannen Leo Junker som jagar en gärningsman. Kriminolog Christoffer Carlssons tredje bok är välskriven, aktuell och berörande. Annika Andersson vill genast läsa fler böcker av samme författare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".