1 av 2
Kyrkovalsdebutanten Göte Davidsson undrar var ungdomen finns, utan dem överlever inte kyrkan. Foto: Jan-Åke Thorell.
2 av 2
Molla kyrka, Göte Davidssons hemkyrka. Foto: Jan-Åke Thorell.
KYRKOVALET

90-årig debutant i kyrkovalet

1:36 min

Den 15 september är det dags för kyrkovalet och i dagarna trillar röstkorten ner i brevlådorna. Göte Davidsson (C) från Annelund är 90 år och ställer för första gången upp i kyrkovalet. Han är äldst på alla listor i Skara stift och ställer upp ganska ovilligt i det som beskrivs som "det glömda valet"

I dagarna kommer röstkorten i brevlådorna och idag startar förtidsröstningen. På listorna finns Göte Davidsson (C) med för första gången.

– Jag ställde upp mot min vilja för jag anser att jag blivit för gammal. Det hade varit bättre med en yngre person, men alla tyckte jag skulle vara med där så jag kanske kan göra någon slags nytta.

Du är äldst i Skara stift bland de som ställer upp i kyrkovalet - hur känns det?

– Ja det var en överraskning. Åldern kanske inte har någon betydelse, men nog undrar många vad "den gamle gubben ska vara med för"? Jag är lite skraj för hur detta ska gå.

Vad tror du om kyrkan och framtiden?

– Ja man undrar ju hur kyrkan ska kunna vara kvar och få medlemmar så man ska kunna verka. Man får hoppas att kyrkan ska bli mer attraktiv för ungdomarna - kommer inte de blir det trist och eländigt, säger Göte Davidsson i Annelund, äldst på vallistorna i Skara stift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista