Jonas Källman. Foto: Maja Suslin/Scanpix
Handboll

Andreas Larsson om IFK Skövde värvar Källman: Årets värvning

1:35 min

Idag väntas handbollsklubben IFK Skövde presentera att man knutit till sig landslagsmeriterade Jonas Källman som återvänder till Skövde efter ha varit proffs i Spanien sen 2002. Årets värvning enligt den föredetta landslags och skövdespelaren Andreas Larsson.

– Det är den mest intressanta värvningen i elitserien i år. Det kommer vara ett lyft för både för serien och framförallt för IFK Skövde som redan ser väldigt intressanta ut i år. Det kommer ge andra dimensioner framförallt i försvarsspelet. Där han kanske är världens bästa i sin position som indian i ett 5-1-försvar.

Andreas Larsson värdesätter också den rutin som Jonas Källman fått från både landslaget och proffslivet i Spanien mycket högt.

– Han har ju spelat i världens kanske bästa klubblag sen 2002. Han har ju spelat många otroligt viktiga matcher både med sitt klubblag och med landslaget. Han är fortfarande i fysiskt bra form. Han är lång och stor. Helt plötsligt har vi ett väldigt väldigt stort lag.
Sen har han den här dimensionen i försvarsspelet. Det ska bli mycket intressant och se hur dom ska lösa det i elitserien med hans långa stora armar. Jag tror det kommer sätta motståndarna på väldigt svåra prov.

Att man nu knutit till sig en stjärna av Källmans kaliber menar Andreas Larsson spelar en mycket stor roll för att hålla uppe handbollsintresset i Skövde. Som har sviktat under dom senaste säsongerna.

– Jag tror och hoppas att man fyller hallen igen. Att intresset ökar igen, att det blir lite drag kring handbollen igen. Och det är jag ganska så övertygad om, jag har redan nu hört folk som är väldigt sugna på att gå på handboll igen som inte gått på handboll på flera år.

Klockan 17:00 idag kommer IFK Skövde hålla en presskonferens där man väntas presentera Jonas Källman och P4 Skaraborg kommer att rapportera direkt från platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista