Elisabeth Hätting, verksamhetschef på kvinnojouren Tranan i Skövde. Foto: Julia Peric.
Skövde

Ökat stöd för kvinnojourer ger möjligheter i Skövde

1:30 min

Regeringen kommer att öka stödet till landets kvinnojourer, från 29 miljoner kronor till 42,4 miljoner kronor nästa år. Något som öppnar upp möjligheterna för kvinnojourer i Skaraborg. Kvinnojourerna har haft svårt att bygga upp en långsiktig verksamhet eftersom de ofta får bidrag från kommuner och andra finansiärer årsvis.

Regeringens ökade stöd innebär att en kvinnojour kan söka bidrag för olika projekt, något som öppnar upp möjligheter för kvinnojouren Tranan i Skövde.

Elisabeth Hätting som är verksamhetschef på kvinnojouren Tranan i Skövde har en lång lista på vad de skulle behöva.

– Vad vi skulle behöva är mer personal och vi skulle behöva en permanent barnstödjare som vi bara har på projekt året ut nu. Jag skulle kunna räkna upp en lång lista på vad vi skulle behöva men framförallt att vi är en personalstyrka som täcker upp här.

– Men sedan är det en annan sak i detta. Det är jättebra att de här pengarna finns och att man kan söka de här projektpengarna men man ska också vara medveten om att de här projekten också ska genomdrivas. Då måste det finnas människor som kan göra det.

Finns det människor i Skaraborg som vill driva projekt tror du?

– Ja det tror jag att det finns. Vi får naturligtvis sätta oss ner och titta på det här och vad vi i så fall ska söka pengar till. Det vet vi inte än då det är så nytt det här men vi kommer naturligtvis att söka.

Vad hoppas du på att man kan göra med de här pengarna?

– Jag önskar att vi kan söka pengar till kvalitetsutvecklingen som vi är i full gång med nu. Vi skulle kanske behöva att någon fick ha ett antal timmar i veckan som man bara kunde ägna sig åt det. Just nu är det bara det akuta arbetet man kan ta hela tiden, säger Elisabeth Hätting som är verksamhetschef på kvinnojouren Tranan i Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista