Konflikten på Teglaskolan är över

Konflikten mellan skolan och en förälder till en av eleverna på Teglaskolan i Skara är nu avvärjd.
Efter sportlovet är pojken tillbaka i skolan igen sedan skolledningen och familjen gjort en uppgörelse som går ut på att klassen får ha två lärare. 

Tvisten som nu skrivit sitt sista kapitel handlar om föräldern som ansåg att en lärare på Teglaskolan bedrev propaganda genom att utse bilen till en miljöbov.

Konflikten blev alltmer infekterad; pojken slutade gå i skolan och då skolan ville flytta på läraren så skrev de andra föräldrarna protestbrev till stöd för läraren och krävde att inte en persons vilja skulle styra en hel klass.

Till sist har lösningen blivit att klassen får tillgång till två lärare, som gemensamt tar ansvar för undervisning i naturvetenskapliga ämnen.

På det här sättet behöver ingen förlora ansiktet, samtidigt som skolan får tillbaka den berörda eleven i undervisning.

Skaras skolchef Torbjörn Jordansson är nöjd att skolan inte vek sig för påtryckningar från föräldern. Hade de gjort de hade det fått farliga följder, menar skolchefen:
- Då hade vi hamnat i en situation som hade inneburit ett prejudikat för utomstående personer att påverka skolans verksamhet på ett sätt som inte är acceptabelt enligt skollagsstiftningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".