Jonas Källman utanför Skövde Arena. Foto: Emilie Lindholm / P4 Skaraborg Sveriges Radio
P4 Morgon

Källman börjar träna med IFK Skövde redan idag

6:23 min

I eftermiddag kör stjärnskottet Jonas Källman igång och tränar med IFK Skövde och i morgon spelar han träningsmatch. Innan Källman kan koncentrera sig på handbollen fullt ut är det mycket som måste fixas.

– Det är en hel del grejer som måste fixas, jag har inte bott i Sverige på tolv år så jag måste skriva in mig igen. Det är mycket som ska planeras innan familjen kommer. Jag vill få gjort allt så snabbt som möjligt så jag kan koncentrera mig på handbollen.

Källman hade en intensiv gårdag som han startade genom att ta flyget från Allicante till Göteborg, bila till Skövde för presskonferens, skriva kontrakt, kolla på lägenhet och hälsa på sina nya lagkamrater.

– Det var en hel del grejer som hände igår, men det var det värt. Det ska bli skoj att komma i gång.

Du får så otroligt goda vitsord, hur mycket bryr du dig av vad som sägs om dig?

– Det är fantastiskt, men det låter nästan som att jag kommer hit och ska frälsa laget, så är det inte riktigt, haha. Jag kommer hit och ska ge 100 procent, absolut, men det är en lagidrott där det är sex stycken till som ska spela. Jag ska försöka tillföra så mycket som möjligt, både framåt och bakåt med den rutin jag har från mina tolv år utomlands. Jag ska försöka tillföra så mycket som möjligt till Skövde denna säsongen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista