Örnarnas lagledare Niklas Eriksson är positiv inför kvällens stormöte. Foto: Anna Öfverman / P4 Skaraborg, Sveriges Radio
speedway

"Örnarna tar hem första finaltävlingen i allsvenskan ikväll"

1:37 min

Det är full fart som gäller när Örnarna möter Rospiggarna från Hallstavik i första finaltävlingen i speedwayallsvenskan ikväll. Loppet avgörs på Canvac arena utanför Mariestad och lagledaren Niklas Eriksson tror på vinst.

Örnarnas lagledare Niklas Eriksson tror inte att hemmapubliken blir besviken.

– Det är en tuff match, men jag tror att vi är det bättre laget, rakt igenom. Nu får vi bekänna färg, så är det, säger han.

Vad är det som har gjort att ni har kommit hit?

– Vår målsättning var att försöka ta oss hit och vi har jobbat hårt hela året för det. Nu är vi här.

Hur känns det att vara i final?

– Det känns riktigt bra, det har vi väntat på hela året, säger Niklas Eriksson.

Elva år sedan sist
Det är en efterlängtad final för många, senaste gången de var i final i allvenskan var för elva år sedan. Samtidigt lyser den stora stjärnan Peter Karlsson med sin frånvaro. Han skadades i en match i England förra veckan och ersätts av Tomas H Jonasson. Lagledaren Niklas Eriksson tror att det kommer kännas att Peter Karlsson är borta, men tror att hans ersättare kommer att axla rollen bra.

– Det är inga lätta skor att fylla, men han kommer att göra ett jättebra jobb. Vi har fler spelare som är duktiga och kan hjälpa till, så det ska fungera, säger han.

Den första av de två viktiga finalmatcherna körs på hemmaplan, och nästa borta på Rospiggarnas arena. Vinner Örnarna är det elitserien som hägrar och då blir det fest, säger Niklas Eriksson.

– Då kommer förhoppningsvis det stora klivet, då kommer vi fira mycket. Det är många som har väntat länge på detta.

Har du något att säga till motståndarna?

– De vet redan, det har varit tyst därifrån, jag vet att de är nervösa, säger Niklas Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista