SSU hävdar i sin reklamfilm inför kyrkovalet att Jesus skulle röstat på Socialdemokraterna. Foto: Scanpix.
Kyrkovalet

SSU: "Jesus var sosse"

3:33 min

I en reklamfilm som Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU har tagit fram inför kyrkovalet den 15 september hävdas det att Jesus var sosse. Det här har skapat en het debatt, inte minst på social medier.

Filmen har lanserats i sociala medier o fått stor spridning. Det som provocerat är framförallt slutet: PS: glöm inte att Jesus var sosse!

Många politiska motståndare har opponerat sig mot att SSU politiserar Jesus inför kyrkovalet, vi ringde upp Moa Karlsson, ombudsman för SSU i Skaraborg, för att prata mer om detta.

Var Jesus verkligen sosse?  

– Ja, vi hävdar ju lite skämtsamt i vår film att han var det. Det är ingen som vet men vi kan tänka oss att han var det.

Vad grundar ni det på?

– Han var noga med att alla skulle få mat, Jesus hade bara några få bröd och fiskar men lyckad mätta många magar på det. Det hävdar vi är väldigt socialdemokratisk fördelningspolitik.

Vad har du hört för reaktioner på den här filmen?

– Det är både och, våra politiska motståndare är givetvis upprörda, men det var väl väntat. Annars så har vi fått mycket positiva reaktioner, det är många som har sett filmen, det tycker vi är kul.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista