Tidaholm

Alliansen i Tidaholm spricker

1:51 min

Inför nästa val går Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna i Tidaholm vidare utan Moderaterna. Därmed spricker Allianssamarbetet.

I Tidaholm vill man gå så långt som gemensamma röstsedlar och gemensamt partinamn men det fick man inte för de respektive partierna.
Istället kommer man ta fram en gemensam kommunalrådskandidat och efter valet kommer alla nämndposter att fördelas som att de vore ett parti.

– Vi känner att vi är små. Vi har svårt att få den tyngd vi vill var för sig. Det är lättare om vi agerar gemensamt, säger Runo Johansson, gruppledare för folkpartiet i Tidaholm.

Även på ett riksplan tycker Runo Johansson att det är dags för Alliansen att gå skilda vägar.
Han hoppas att samarbetet väcker liv i Tidaholmspolitiken.

– Jag hoppas att det ska öka intresset för lokalpolitik. Det har varit ganska slumrande under ett antal år här. Det krävs något nytt.

Vad kommer ni driva för frågor ?
– Vi kommer driva frågor lokalt som vi verkligen kan påverka.

Moderaternas ordförande Johan Liljegrahn ,är besviken över att Moderaterna lämnats utanför men stänger inte dörren för fortsatt Allianssamarbete.

– Vår intention och idé är att det fortfarande ska vara ett gemensamt Alliansarbete så vi med kraft kan vinna valet nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista