Folkpartiets riksdagsledamot för Skaraborg Christer Winbäck. Foto: Peter Knutson
Tidaholm

Allianssprickan i Tidaholm bekymrar inte riksdagspolitiker

1:16 min

Riksdagsledamoten för Folkpartiet i Skaraborg, Christer Winbäck, tycker inte att det är fel att FP, C och KD bryter sitt Allianssamarbete med M i Tidaholm. I fredags rapporterade vi att Allianssamarbetet i kommunen spricker inför nästa val, eftersom de tre mindre partierna tycker att de hamnar i skuggan av M.

Riksdagsledamoten Christer Winbäck säger att det är skillnad på riks och kommualnivå med politiska samarbeten.

– Om man tittar på riksnivån så har vi ett gott och förtroendefullt samarbete där vi fokuserar på olika sakfrågor och politiken på ett bra sätt. Sen är det så att i olika kommuner så har man olika förutsättningar och för Folkpartiets del så innebär det att det är viktigt att föra en liberal politik och få genomslag och då får man bilda förutsättningar som stärker detta på bästa möjliga sätt.

Har inte Moderaterna en skyldighet att släppa fram de tre mindre partierna med sina frågor eftersom de har haft ett allianssamarbete?

– Det är viktigt att känna i ett samarbete att det är ett givande och tagande. Både att det större partiet ger möjligheter till de mindre men också att de mindre partierna att säga ifrån till det större. Så att man på lika delar försöker samarbeta på bästa möjliga sätt.

– Jag tycker att det viktiga är att visa här att man inte ska slåss mot Moderaterna utan att man vill få en annan arena för att få fram sina åsikter på ett bättre sätt. Sen om det är bra eller dåligt återstår att se och vi kommer följa valrörelsen i Tidaholm noga för att se hur det fungerar, säger Christer Winbäck som är Riksdagsledamot för Folkpartiet i Skaraborg.

Kristoffer Hilmersson
kristoffer.hilmersson@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista