1 av 3
Lidköpings nya spelare Karin Goffe är nöjd över att ansluta till ett topplag. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg / Sveriges Radio
2 av 3
Lidköpings tränare Kjell Larsson jublade över att gå upp i serieledning. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg / Sveriges Radio
3 av 3
Varas Erika Dahlberg tycker att Lidköping är seriens bästa lag. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg / Sveriges Radio
fotboll

Lidköpings FK upp i serieledning

3:29 min

Söndagseftermiddagen bjöd på skaraborgsderby i damernas division 1-fotboll. Lidköping vann mot gästande Vara med 4-2 i eftermiddagssolen på Framnäs IP. Vinsten i kombination med Falköpings förlust under lördagen medförde tronskifte i serietoppen där Lidköping nu tagit över serieledningen ett poäng framför Falköping.

Lördagens överraskande förlust där Falköpings KIK föll med 0-3 på hemmaplan mot ett av seriens bottenlag, Mossens BK, öppnade upp för Lidköping att under söndagen gå upp i serieledning.

Det märktes under matchens första kvart att spelarna var väl medvetna om hur viktig matchen var. De spelade ett energirikt men också något nervöst spel som gjorde att Vara lyckades komma igenom till flera avslut.

Lidköping tog ledningen med 1-0 i den 8:e spelminuten då lagets målspruta Sandra Lagerbratt presenterade sig för publiken. Ledningen ökades sedan på i den 21:a spelminuten då den alltid hårt kämpande Marina Zirdum nickade in 2-0.

Vara reducerade till 2-1 genom en av sina främsta spelare, Erika Dahlberg i den 26:e spelminuten. Efter reduceringen fick Vara mer kraft och kom till många fina avslut som kunde resulterat i en kvittering. Istället ökade Lidköping i den 45:e spelminuten på sin ledning till 3-1 genom Marina Zirdum.

I andra halvlek hade Lidköping återigen greppet om spelet. Trots detta var det återigen tur för Vara att göra mål. Lotten Persson slog in 3-2 i den 53:e spelminuten. 

Matchen avgjordes i den 88:e spelminuten då Sandra Lagerbratt fastställde slutresultatet till 4-2.

Söndagens vinst innebar för Lidköping 3 poäng vilket gör att de nu klättrat förbi Falköping i tabelltoppen. Lidköping ligger nu på 40 poäng medan Falköping jagar med 39 poäng i bagaget.

Vara är kvar på en åttondeplats i tabellen med sina 22 poäng.

MATCHFAKTA   
Lidköpings FK - Vara SK 4-2 (3-1)
1-0 Sandra Lagerbratt 8'
2-0 Marina Zirdum 21'
2-1 Erika Dahlberg 26'
3-1 Marina Zirdum 45'
3-2 Lotten Persson 53'
4-2 Sandra Lagerbratt 88'

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista