Fotboll

Skövde AIK sparkar tränaren

2:56 min

Efter en svag höstsäsong sparkar Skövde AIK sin tränare Rickard Söderberg. Föreningens U-lagstränare Gudmundur Magnusson tar över med omedelbar verkan.

– Vi behöver få in ny energi i laget och då tror vi att Gudmundur Magnusson är den mest lämpade för det, säger Skövde AIK:s klubbchef Per Åstemo till P4 Skaraborg.

Per Åstemo säger att samarbetet med Rickard Söderberg har fungerat mycket bra. Men att dom var tvungna att göra något när poängen har uteblivit.

– Vi från föreningen anser att vi måste göra det som är bäst för spelarna och klubben. Då känner vi att vi måste göra ett byte på tränarsidan för att få in ny energi och en god atmosfär i truppen igen.

På viket sätt kommer Gudmundur Magnusson kunna hjälpa klubbens A-lag?

– Det är framförallt hans engagemang och med hans fotbollskunnande. Han kommer in med nya ögon. Alla grabbar måste ju visa att dom vill spela igen. Så många av killarna kommer att lyfta sig igen till den nivån som dom ska va på, säger Per Åstemo som hoppas på en nytändning för laget.

– Det är väl det som det ska leda till. Sen är det alltid tråkigt om en tränare får gå. Men som läget är idag måste föreningen agera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista