Arkivbild. Foto: Magnus Sundvall/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
FOTBOLL

Gudmundur Magnusson om nya tränarjobbet i Skövde AIK

4:03 min

En gång i tiden tog han upp Skövde AIK till division ett. Nu ska han rädda laget kvar. Gudmundur Magnusson tar emot uppdraget men hade hellre fått det på andra grunder.

– Jag har knappt hunnit smälta det. Jag hade hoppats på att man skulle slippa kliva in i det här skedet och ville helst inte göra det. Men de ville att jag skulle ställa upp och då kände jag att kanske inte kan avstå det ansvaret, säger Gudmundur Magnusson i en intervju i P4 Morgon.

Vända trenden
Rickard Söderberg fick igår lämna sitt uppdrag som huvudtränare. En post som sen lämnades över till Magnusson, efter ett antal motgångar som fick klubbledningen att agera.

Skövde AIK ligger just nu precis över det nedersta strecket i tabellen på 21 poäng. Nu ska Magnusson vända trenden hoppas han med sin meriter.

– Laget har emellanåt har presterat hyfsat tycker jag men det har varit svårt att göra mål och däremot släppt in en hel del mål. Det handlar om att försvara det egna målet, säger han.


För att höra hela intervjun lyssna på klippet här ovan. Där berättar han bland annat om hur han ser på de snabba tränarbytena i fotbollsettan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista