1 av 2
Så här kan det se ut i Lidköping efter delfinalen. Arkivfoto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 2
Andra chansen kommer att hållas i Arenan i Lidköpig. Foto: Torbjörn Borg/P4 Skaraborg
Melodifestivalen

Lidköping får arrangera Melodifestivalen

5:05 min

Lidköping kommer att få anordna en av delfinalerna i Melodifestivalen 2014. Det avslöjades idag. Andra chansen arrangeras 1 mars i arenan.

Glenn Rytterfjell är projektledare för Melodifestivalen i Lidköping och är lyrisk över att de nu får hålla i musikfesten.

– Fantastiskt! En av de roligaste dagarna jag har haft sedan jag började detta jobbet och en av de roligaste dagarna jag har haft över huvud taget. 

Ni har vetat om att ni skulle arrangera detta ett tag, hur har tankarna gått?
– Redan från början så har det varit viktigt att vi inte har sökt Melodifestivalen för tidigt. Vi ville vara klara och ha testat arenan i skarpt läge och det har vi gjort ett par år nu. De ungefär tre månaderna som har gått sen vi visste att vi skulle få det så har vi jobbat med en styrgrupp som har jobbat med hela kommunen. Det är viktigt att få med alla på det här tåget.

Det är mestadels bandy som spelas i denna arenan. Hur blir det att plocka in en så stor TV-sändning?
– Det blir stora omställningar. Vi har gjort det förut och vi har en fantastisk personal från vaktmästeri och hela vägen som jobbar med att ställa om arenan så som SVT kräver. Vi har haft Daveis Cup i tennis och Champions League handboll i arenan så vi är duktiga på att ställa om den

Maria Ilstedt är SVT:s projektledare för Melodifestivalen 2014 och hon förklarar urvalet.

– Vår ambition är att ha en geografisk spridning på städerna så vi är jättenöjda i år. Lidköping har vi aldrig varit i och det är alltid fantastiskt kul att komma till nya orter, säger Ilstedt i ett pressmeddelande.

Övriga städer som får tävlingen är Stockholm, Göteborg, Örnsköldsvik, Linköping och Malmö.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista