Sebastian Collberg på väg att försöka slå sig in i Montreal Canadiens Foto: Simon Wadebäck / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Hockey

Collberg lämnar idag Frölunda för Montreal - satsar på NHL

Mariestadsfostrade talangen Sebastian Collberg kallas till NHL-klubben Montreal Canadiens och lämnade Sverige redan vid lunchtid idag.

Nu till helgen startar svenska hockeyligan men för Frölundas del blir det alltså utan den 19-årige forwarden. Montreal Canadiens som har kontrakt med Collberg har nu valt att kalla honom till en träningscamp och under de närmsta veckorna ska han försöka ta en plats i NHL.

 --Det är verkligen inte optimalt för oss i vår verksamhet veckan innan seriepremiären, men som sagt, Montreal har ett kontrakt med Collberg, säger Frölundas sportchef Christian Lechtaler.

Sebastian Collberg kommenterar själv via Frölundas hemsida: "Lyckas jag inte med det då åker jag direkt hem till Frölunda igen".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista