1 av 4
Lidköpings Emma Öberg tyckte det var kul att möta allsvenskt motstånd. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg / Sveriges Radio
2 av 4
Lidköpings FK och Jitex marcherar in tillsammans med maskotarna. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg / Sveriges Radio
3 av 4
Emma Öberg har bollen i matchen mot Jitex. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg / Sveriges Radio
4 av 4
Svenska Cupen omgång tre: Lidköpings FK mot allsvenska Jitex. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg / Sveriges Radio
fotboll

Lidköpings FK ute ur Svenska Cupen

3:27 min

Den tredje omgången i Svenska Cupen spelades på onsdagskvällen på Framnäs IP i Lidköping. Division 1-laget Lidköpings FK fick finbesök då allsvenska Jitex från Mölndal stod för motståndet.
Lidköping förlorade med 0-3 och därmed är det slutspelat i Svenska Cupen.

Spänningen och förväntan var stor på Framnäs då det väntades allsvenskt besök. Drygt 450 personer hade valt att komma till matchen för att heja på Lidköpings damlag.

Många hade nog trott att det skulle vara en mycket stor skillnad mellan lagen men Lidköping stod upp fint i första halvlek trots att gästande Jitex hade ett mycket större bollinnehav.

I den 16:e spelminuten tog Jitex ledningen genom Sofia Skog. Samma spelare ökade i den 33:e spelminuten på ledningen till 0-2.

Lidköpings tränare Kjell Larsson påpekade att det var individuella misstag som låg bakom de två första målen.

I andra halvlek får Lidköping till några fina målchanser men de resulterar inte i lyckade avslut. Istället punkterade Jitex matchen i den 63:e spelminuten då Fridolina Rolfö sköt in 0-3, ett riktigt klassmål som Lidköping inte kunde freda sig emot.

Nu är det alltså slutspelat i Svenska Cupen för Lidköpings FK och full fokus läggs istället på seriespelet där laget i söndags gick upp i serieledning. Till helgen är det dags att ta emot Qviding FIF hemma på Framnäs IP.

MATCHFAKTA
Lidköpings FK - Jitex 0-3 (0-2)
0-1 Sofia Skog
0-2 Sofia Skog
0-3 Fridolina Rolfö

Publik: 453

Domare: Sara Persson, Damir Mahmutovic, Erik Jullander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista