Örnarnas insatser räckte inte mot Rospiggarnas. Foto: Simon Wadebäck.
Speedway

Örnarna utan chans i finalen

0:57 min

Drömmen om Elitserien stannade vid en dröm för Örnarna. Mariestadslaget föll också i bortamötet (28-62) med Rospiggarna och därmed var chansen att nå Elitserien borta.

Att bara vinna returmötet i Hallstavik skulle inte räcka för Örnarna. Det krävdes seger med minst 20 poäng för att väga upp hemmaförlusten. Redan efter det första heatet på Parken stod det klart att Örnarna stod inför en övermäktig uppgift: Rospiggarna slog till direkt med en "femetta". Den skulle följas av ytterligare fem under kvällen.

Matchen i Hallstavik slutade 62-28 till hemmalaget som därmed vann med 117-63 i dubbelmötet.

Långt innan alla heaten ens var körda hade Rospiggarna skaffat sig ett ointagligt försprång och med det säkrat inte bara seger i finalen utan också en plats i Elitserien nästa säsong.

Ett skadedrabbat Örnarna kämpade förgäves. Magnus Karlsson tog lagets första seger i det femte heatet. Trots att Ricky Kling följde upp med att vinna det sjätte heatet, bet ingenting på Rospiggarna. Freddy Godlund tog Örnarnas tredje heatseger.

Hemmaföraren Andreas Jonsson dominerade stort och vann alla sina starter. Inklusive nomineringsheatet.

Matchen blev försenad på grund av långa köer till Parken. Hela 4227 personer såg matchen på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista