1 av 7
Fullsatt - konstigt vore väl annars? Radioklassikern Ring så spelar vi fortsätter vara poppis bland svenska folket. År efter år efter år... Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
2 av 7
Lisa Syrén framför publiken. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
3 av 7
Roger Pontare och Lisa Syrén hyllar Bohuslän big band. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
4 av 7
Bohusläns Big Band repeterar i Vara konserthus inför Ring så spelar vi. Foto: Ewa Ohlsson, P4 Skaraborg Sveriges Radio
5 av 7
Plötsligt tar han han fram ett äpple - det ska vara det bästa att äta en tidig morgonkvist om man ska använda stämbanden.
6 av 7
Lisa Syrén fram Bohuslän big band. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
7 av 7
Lisa Syrén lockar fram skratt. Här är det Bohuslän big bands manager Björn Samuelsson som "drabbas". Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Vara

Ring så spelar vi firade 45 år i Vara konserthus

1:02 min

Ring så spelar vi firade 45 år i etern. Det gjorde man i Vara konserthus.  Bohuslän big band som framförde önskelåtar tillsammans med solisterna Shirley Clamp och Roger Pontare.

Många hade tagit sig till Vara konsert hus under lördagsmorgonen för att ta del av firandet av Sveriges kanske populärste 45-åring.

Programledare Lisa Syrén tyckte att det var ett lyckat kalas.

– Det har varit en fantastisk sändning. Oerhört god stämning, publiken har varit otrolig. Solisterna har varit fantastika, Bohus län big band är fantastikt duktiga. En av dom två permanenta fastanställda storband som finns i världen på ett konserthus. Nu har jag fått så mycket musik och kultur ifrån dom så att jag kommer leva till jag är 146 år.

Vad är ditt bästa minne från ring så spelar vi?

– Det här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista