Anhöriga till mördade mariestadskvinnan vill stoppa BBC-dokumentär

Anhöriga till mördade Annie Hindocha från Mariestad tar nu strid och försöker stoppa en dokumentär som engelska BBC Panorama planerar att sända på torsdag.

I dokumentären ska BBC ha kommit över delar av polisrapporten kring mordet i november 2010 då den 28-åriga svenskan sköts i Sydafrika under sin smekmånad. BBC har låtit experter titta på uppgifterna och hävdar att det finns saker som pekar på att Annie Hindochas make kan frias från mordmisstankarna.

Annies farbror, Ashok Hikdocha, säger till P4 Skaraborg att BBC förbigår rättsprocessen. De anser att makens öde ska avgöras i domstol och inte i media och har hela tiden vädjat till maken att utlämna sig till Sydafrika för att där kunna avsluta rättsprocessen.

Maken har pekats ut som den som lejde och sedan betalade flera män för att iscensätta en kidnappning och därefter skjuta den 28-åriga kvinnan under en bilfärd i samband med parets smekmånad i Sydafrika.

Fallet har fått stor uppmärksamhet i brittisk press då maken till den mördade Annie är son till en rik affärsman. Flera brittiska medier rapporterar idag om innehållet i dokumentären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista