Bilden är tagen i helgen. Foto: Privat
tidaholm/Hjo

Ladugårdsbrand utanför Tidaholm fortfarande inte släckt

0:40 min

Ända sen igår förmiddag har räddningstjänsten jobbat med en svårsläckt brand i en ladugård mellan Tidaholm och Hjo. I natt blossade ett gnistregn upp och hotade det närliggande boningshuset, räddningstjänsten kommer bevaka branden under hela dagen.

I ladugården finns flera gasoltuber och acetylenflaskor och därför måste man avvakta i 24 timmar från att branden utbröt innan man anser att explosionsrisken är över. Och flera explosioner utlöstes i branden berättar Christian Carlsson vid räddningstjänsten Falköping.

– Det har varit flertalet tryckflaskor som antingen tryckavlastat eller exploderat under insatsen, men det har aldrig varit någon fara för någon. Brandepersonalen har skyddat de andra byggnaderna och har själva varit i skydd och vi har haft en stor avspänrrning kring området.

Vad gör ni idag?
– Samma som igår eftermiddag. Vi vattenbegjuter de glödhärdar som finns och sedan får vi vänta ut de här 24 timmarna så att polisen kan börja med sin tekniska undersöknig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista