1 av 2
Mer knark än någonsin bland unga i Mullsjö - då drar kommunen in en av två fältsekreterare. Foto: Polisen
2 av 2
Närpolisen Robert Engdahl oroas av beslutet. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
Mullsjö

Polis oroas av att fältarbetare sägs upp i Mullsjö

1:26 min

Polis och fältarbetare jobbar just nu intensivt med att komma tillrätta med de stora drogproblemen bland unga i Mullsjö. Samtidigt säger kommunen upp en av två fältassistenter.

Aldrig tidigare har polis och fältarbetare stött på så mycket droger bland unga i Mullsjö. Att kommunen nu drar in en fältsektreterare oroar Robert Engdahl som är närpolis i Mullsjö.

– Jag kan säga att just nu är det väldigt mycket prat om narkotika i yngre åldrar. Det är något som jag vet att fältarna jobbar väldigt aktivt mot också. Det är otäckt, säger Robert.

Kommunen måste spara
2,8 miljoner kronor ska socialnämnden i Mullsjö kommun spara. I verkligheten har det blivit nästan fem heltidstjänster. Anledningen sägs vara att äldre- och handikappomsorgen har krävt allt mer resurser den senaste tiden.  

– Det är väl alltid riskabelt att dra ner på sådan här verksamhet, men finns det inga pengar så finns det inga pengar. Det var det stället där vi kunde hämta pengarna på, säger Jan-Olof Larsson (M) som sitter som ordförande i socialnämnden.

"Hoppas föräldrar reagerar"
Närpolisen Robert Engdahl i Mullsjö är imponerad över hur Mullsjö har jobbat med fältsekreterare i kommunen, då de kunnat vara på fritidsgårdar och tidigt fångat in  ungdomar som behöver hjälp. Han har inte gett upp hoppet om att kommunen kan hitta en lösning och behålla båda fältsekreterarna.

– Jag hoppas att det här inte är hugget i sten. Jag hoppas att även föräldrar kommer reagera nu och ta kontakt med sina folkvalda politiker för att hitta andra lösningar så vi på något sätt kan ta tillbaka detta, det är min förhoppning. 

Nyheterna P4 Jönköping
news.jkpg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista