Bilkö i Husebykorset utanför Skövde. Foto: Lisa Andersson / P4 Skaraborg, Sveriges Radio.
P4 Morgon

Farlig trafiksituation vid Husebykorset

3:54 min

Igår hände det igen. En trafikolycka, i en korsning som hundratals bilar flödar genom varje dag. Det handlar om Husebykorset som sammanbinder vägarna mellan Skövde, Tibro och Hjo. NTF:s trafikkonsulent Putte Hansson fanns på plats under morgonen för att titta på trafikläget.

Igår skadades en person och en hund vid Husebykorset efter att bilen voltat och hamnat på sidan.

Putte Hansson är inte förvånad över att det sker incidenter i korsningen.

– Folk har bråttom till jobbet och lite i frustration ger de sig ut i vägen, säger han.

Putte Hansson menar att det största problemet på en av Skaraborg mest trafikerade vägsträckor är att det inte finns en cirkulationsplats vid platsen för Husebykorset.

– Det hade varit en mycket bra lösning och jag hoppas att det kommer att snabbt beslut, men många gånger handlar det om ekonomi och hur planerna ser ut fortsättningsvis vid en kommande projektering, säger han.

Under tiden som Putte Hansson befann sig på platsen så lättade trafiken, att anlägga en cykelväg skulle kunna bidra till att trafiken minskar menar han.

– Jag förstår att personer från Igelstorp inte cyklar på den här vägen men bakom oss finns en nedlagd järnväg och det är lite frustrerande att den inte görs om till en fungerande cykelväg, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista