Åke Svanstedt. Foto: Scanpix
Bjertorp/Vara

Åke Svanstedts karriär ska bli film

1:18 min

Den 22 oktober flyttar stjärnkusken Åke Svanstedt från Bjertorp till USA för nya utmaningar. Samtidigt håller ett svenskt produktionsbolag på med filmatiseringen av hans karriär.

Filmen ska handla om Åke Svenstedts karriär och liv. Man får följa en ung Svanstedt från Sundsvall till Bjertorp utanför Vara där han kom att bli en av Sveriges bästa travkuskar. Nu är Åke Svanstedt på väg att ta nästa kliv i karriären i och med flytten till USA. Producenten Oscar Croon på produktionsbolaget Mastoc följer med på flytten.

– Vi ska försöka spegla hur han har jobbar och allt han hållit på med, både på travbanorna och lite vid sidan av också.

Det har stormat en del kring Åke Svenstedt, kommer ni berätta det också?
– Det här är filmen om Åke Svanstedt - med Åke Svanstedt. Vi får se hur mycket han vill berätta, men vi hoppas att vi kan ta upp även de bitarna.

– Han är ju litegrann ytterligheternas man, nästan oavsett vad han gör så händer det något kring honom. Många verkar intresserade av att höra och se vad han håller på med, säger Oscar Croon.

Hur är han att samarbeta med?
– Väldigt enkel. Det har gått väldigt bra, han har varit väldigt positiv till oss och det vi gör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista