baltak/tidaholm

Polisen vill ha tips om brutalt rån hos 85-åring

1:37 min

Igår blev en 85-årig man brutalt rånad i sitt hem i Baltak utanför Tidaholm. Mannen hittades av en granne blodig med handfängsel. Nu vill polisen ha in tips och iakttagelser från allmänheten.

Den 85-åriga mannen hittades misshandlad och medtagen efter rånet. Polisen har inte gripit någon men söker minst två gärningsmän.

– Två män har knackat på i bostaden, tagit sig in och vi vet att han ganska omgående blev misshandlad. Man har satt handfängsel på honom och han blödde om handlederna när han hittades. Det har varit en fruktansvärd upplevelse för honom, sägger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Gärningsmännen var ute efter pengar och släpade runt offret i hans bostad. De lämnar offret bakbunden på övervåningen och efter ca 10 minuter kan han ta sig upp och går ut på gårdsplanen och där kommer en granne som kan hjälpa honom att larma SOS. Offret körs med ambulans till Skaraborgs sjukhus.

Under onsdagen genomförde polisen förhör med vittnen och målsägare. Polisen genomförde också teknisk undersökning i och kring mannens hem.

Polisen tar emot tips och iakttagelser i ärendet på telefonnummer 11414.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista