Poker på nätet lockar alltfler

Alltfler finner nöje att spela poker via Internet. De senaste åren har antalet spelare ökat lavinartat och även i år räknar de internationella spelbolagen med att få tre gånger så många spelare.
– Idag spelar nästan alla jag känner, säger Niklas Forsmoo som själv spelar så ofta han har tid.

Inte sällan kopplar han upp sig på Internet och spelar en fyra, fem timmar i sträck.
- Det är lätt hänt att det blir många timmar. Tiden flyger iväg, säger han.  

Niklas Forsmoo är inte ensam; 50 000 svenskar spelar regelbundet poker via Internet och de internationella spelbolagen slåss om att locka nya spelare till just deras sidor. Under 2005 räknar bolagen med att ytterligare 100 000 spelare ska hitta till deras sidor och spela om pengar.

Och miljoner rullar. Kritikerna hävdar att ungdomar lockas med gratisspel där det är enkelt att vinna men när provomgångarna är slut och de riktigt spelen med insatser börjar höjs svårighetsgraden.
Kritiker hävdar också att det är lätt att bli spelberoende och tappa kontrollen över pengars värde med den här typen av spel. Niklas Forsmoo har insett faran:

- Det gäller att ha kontroll och att inte spela med så stora insatser. Det ska vara rimliga pengar.

SR Skaraborg: Hur mycket vinner du då?

- Pengar ska man inte prata om men det handlar inte om några stora summor. Men det går lite plus, annat vore det ju tråkigt med tanke på att man sitter här och spelar varje dag, skrattar Niklas Forsmoo.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".