Bengt Sjökvist och Ann-Katrin Jönsson debatterade hemtjänstens mat. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio
mat

Skövde kommun om kritiserad hemtjänstmat: Det finns inga alternativ till den kylda maten

Bengt Sjökvist och Ann-Katrin Jönsson debatterar mat till hemvården
15 min

Den kylda hemtjänstmaten i Skövde får nu kritik från pensionärsorganisationer. Men omvårdnadsnämndens ordförande Ann-Katrin Jönsson menar att det inte finns några alternativ idag.

I studion fanns Bengt Sjökvist, som är ordförande för PRO Skövde och  Ann-Katrin Jönsson (KD), omvårdnadsnämndens ordförande.

– Man måste se till hela bilden. Vi hade problem med varmhållningen, och var tvungna att göra något åt det, menar Ann-Katrin Jönsson.

– Allt fler ogillar maten och har sagt upp sina levereanser, säger Bengt Sjökvist.

– I både Skara och Vara använder man sig av kyld mat, men den tillverkas i området, och inte av ett företag många mil härifrån.

Ann-Katrin Jönsson menar att det inte finns något alternativ till den modell man har nu.

– Vi tar intryck av kritiken, och har en bra dialog med företaget som lagar maten. Så vi försöker gemensamt att göra det bättre, säger hon.

Bengt Sjökvist anser att de tillagningskök som finns borde kunna användas - något som Ann-Katrin Jönsson menar inte är en framkomlig väg.

– Som jag ser det idag finns inget alternativ till den kylda maten, svarar Jönsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".