Skövde sponsrar handbollen med 300.000 kronor

Handbollsklubbarna IFK Skövde och Skövde HF får nu sponsring från Skövde kommun.
Skövde kommun betalar vardera laget 50 000 kronor för en slutspelsplats i serien, och ytterligare 50 000 för finalplats. Dessutom kommer kommunen att vara IFK Skövdes huvudsponsor för matchen mot H 43 den 15 mars, något som ger IFK ytterligare inkomster.

Handbollsklubbarna har länge velat ha Skövde kommun som sponsor.  Nu har kommunen kommit fram till att marknadsföringen som handbollen står för är värd sin vikt i guld - eller åtminstone värd 300.000 kronor - om både Skövde HF och IFK Skövde går hela vägen till final.

IFK Skövdes tränare Gunnar Blombäck är glad över sponsringen, men tycker samtidigt att handbollen har gjort sig förtjänt av den:

- Vi behöver inte be om ursäkt för att vi får de här pengarna, eftersom vi har gjort skär för dem i många år. Vi har varit ett starkt varumärke för Skövde kommun både i Sverige och i Europa, säger Gunnar Blombäck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".