Från vänster: Alexander Ludvigsson, Slavisha Mrkonjic, Niklas Johansson och Emil Ljungberg. Foto: Ferry Hernodh / P4 Skaraborg
skövde

De räddade kvinna från att bli strypt

4:05 min

För en månad sedan lyckades fyra killar från Skövde stoppa en man från att strypa en kvinna till döds. Alexander Ludvigsson berättar att han inte tvekade att ingripa när han hörde en kvinna skrika efter hjälp.

Det var tidigt på morgonen. Alexander och hans vänner var på parkeringen, på väg för att spela innebandy när de hörde ett skrik.

– Då såg jag att en kvinna låg ner på backen. Först tänkte jag att hon kanske hade ramlat. Sen hörde jag ett nytt skrik på hjälp. Det lät mycket mer hjärtskärande, och då såg jag att det satt en man på en kvinna.

Alexander sprang dit och ropade på mannen.

– Jag skrek: Vad i helvete håller du på med? Då sken han upp och tittade på mig och slutade. Han satt ju uppe på henne och ströp henne.

"Tänkte sparka till honom"
Han tvekade aldrig när det gällde att ingripa.

 – Nej. Det jag tvekade på var om jag skulle slå honom eller vad jag skulle göra när jag kom fram. Jag tänkte sparka till honom först. Men när jag såg att han reagerade som han gjorde kände jag att det var inget värt.

Alexander och hans vänner, som tillsammans lyckades stoppa överfallet, var lyckligtvis lite försenade till sin träning.

– Egentligen skulle vi ha åkt innan det här hade hänt. Vi brukar åka en kvart, tio minuter innan. Så det var ju bara tur att vi var här, annars hade slutat mycket värre, säger Alexander Ludvigsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista