Lucas Larsson. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Ishockey

Mariestad Bois åter starkast i straffdramat mot Skövde IK

Lucas Larsson Bois: Vi var värda extrapoängen
1:32 min

Lucas Larsson har avgjort straffdraman tidigare för Mariestad Bois mot Skövde IK. Nu gjorde han det för andra gången den här säsongen. 3-2 till Mariestad Bois på bortais efter att Larsson satt den sista straffen och givit sitt lag bonuspoängen.

Mariestad Bois var i ledningen med såväl 1-0 som 2-1 i mötet med Skövde IK men när slutsignalen ljöd efter 60 spelade minuter så var det 2-2 på tavlan efter att hemmalaget Skövde IK kvitterat två gånger om.

Väl i straffdramat så satte lagen varsin straff under den ordinarie straffläggningen. När sedan den flitige straffläggaren Henrik Thegel missade sin så fick Lucas Larsson chansen att avgöra. Precis som Mariestads tidigare straffseger (2-1) vid hemmamötet i Mariestad så avgjorde även Larsson denna gång.

Redan i den första perioden lämnade Mariestadsspelaren Filip Thörnqvist isen med en befarad hjärnskakning, uppger Mariestads tidning.  Thörnqvist drabbade samman med Skövdes Mathias Gudmundsson och när de båda for omkull landade Thörnqvist med huvudet i isen.

I och med att jagande Västervik vann så har nu Skövde IK enbart tre poäng ned till Västervik under strecket. Dessutom har Västervik en match mindre spelad. Mariestad i sin tur har nu fem poäng ned till Västervik och lika många matcher spelade.

Division 1 E

Skövde IK - Mariestad BoIS HC 2 - 3 (1-2, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1)

Period 1: 0-1 (04:03) Erik Olsson (Jonas Pontusson, Filip Engqvist), 1-1 (06:44) Fredrik Söder (Carl-Johan Sjögren, Julius Selle-Larsson), 1-2 (16:11) Eddie Davidsson (Mikael Alba, Pontus Olsson)

Skott: 11-12.

Period 2: 2-2 (11:23) Jesper Hultman (Johan Erkgärds)

Skott: 9-14.

Period 3:

Skott: 11-9.

Förlägning och straffar:

2-3 Lucas Larsson

Publik:1830

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".