Häktningsförhandling mot den mannen som misstänkts mördarat en 23-årig småbarnsmamman i Trollhättan i juni. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
trollhättemordet

36-åringen omhäktas – åtal närmar sig

Den mordmisstänkte 36-åringen har omhäktats igen. Enligt åklagaren fanns ett omfattande utredningsmaterial från polisen som behöver gås igenom. Den mördade kvinnans kropp hittades i ett skogsparti i Grästorp i början av augusti.

Åklagaren uppger att det sedan också behövs tid för att väcka åtal.

Vänersborgs tingsrätt beslutade idag att 36-åringen ska sitta häktad fram till den 25 november. Mannen nekar till mordanklagelserna.

Även två skaraborgare har suttit häktade misstänkta för inblandning i mordet. De har släppts i väntan på åtal, men misstankarna mot dem kvarstår.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista