Foto: Anna Engström
Ishockey

Thörnqvist stoppas från spel efter hjärnskakning

"Det blir lite gruff och man vill visa vem som bestämmer"
1:36 min

Nu stoppas Filip Thörnqvist från spel i Mariestad Bois i några veckor, efter en hjärnskakning i helgen.

I söndagens hockeyderby mellan Mariestad Bois och Skövde IK hamnade Skövdespelaren Mathias Gudmundsson och Mariestads Filip Thörnqvist i luven på varandra.

– Vi hamnar i lite bråk bakom målet, jag och Mathias. Det blir lite gruff och man vill försöka visa vem som bestämmer. Sen vet jag att Mathias är väldigt stark och jag hade säkert åkt på torsk med ärliga medel.

För Filip Thörnqvists del slutade det riktigt illa. Han fick avbryta matchen för att åka till sjukhuset med en hjärnskakning.

– Domaren säger till oss att släppa och när han säger till för tredje gången så släpper jag lite. Då försvinner mina fötter och jag landar olyckligt med bakhuvudet i isen. Jag tror inte för fem öre att han avsiktligt vill skada mig. Men man tänker inte riktigt när det blir de situationerna.

 Vad har läkarna sagt om hur allvarlig hjärnskakningen är?
– Den första doktorn sa att det skulle ta 4-6 veckor. Samtidigt vill de väl att man ska vara extra försiktig nu. Det har ju varit mycket med hjärnskakningar. Man får väl tänka till en extra gång, man har ju bara ett huvud. Det hade varit bra med två ibland...

 Hur frustrerande är det att få se matcherna från läktaren nu?
– Jättefrustrerande. Det är nu det hettar till och serien börjar sätta sig och man vill vara med. Samtidigt är det så här i hockey och det är sånt man får räkna med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".